Wednesday, July 21, 2010

Me ? I feel like some fresh, healthy, light stuffs but always with greed...and along  with it  the liking of good wines (organic indeed)...
And, here comes the CRU ! What is it ? Where is it ?
CRU is the new gastronomic oasis right in the heart of Paris !

Moi, j'ai envie de frais, de sain, de léger mais toujours avec gourmandise...et le goût du bon vin en plus (bio peut être même)...
Et CRU est apparu ! C'est quoi ? C'est où ?
Le CRU, c'est la nouvelle oasis gastronomique en plein cœur de Paris ! 


Shut off the relentless effervescence of the Marais area, cobblestone alleys, paths, green trees and flowers here and there... You've now reached your destination...in the shade of Village Saint Paul...

Welcome in the modernized coolness of the CRU, in here the old stone shelters an arty setting made of furnitures and material of natural inspiration : velvet wall seats in purple eggplant shade, industrial style tables in green olive shade, ceiling beams in dark brown vanilla bean shade and some more wall seats in red hot pepper or even tomato shades... A foretaste of what the chef has prepared for his fine gourmets... Because at the CRU, everything is raw, bare or nearly... Salads, tartars, carpaccios, ceviches, cold soups, burratas, fishes, beef, veals, vegetables... For the  cooked part, you should definitely jump onto the T-Bone steak I  without a doubt the most delicious, the most hearty (800g to 1kg !) and the cheapest in town (25€ !) I enough to sate the greatest fierce meat-lovers of the city !

So what ? Would you say, huh ?! 

Well, I give an A to the CRU ! Because Jérémie Rosenbois, the chef, has gain his experience at Ducasse - then once you've been told, you then understand the reasons of the sparkling stars in the eyes of your friends seating with you and the nearby guests ! 
Tradition, classics, creativity and above all the exploration of numerous foreign spices, the CRU unveals brand new flavors. Raw cooking reborns and reveals a second nature with Jérémie's perfect command : subtle, fine. An irresistible alternative to all the endless sashimi/sushi and other italian season salads for the summer period ! 

Coupé de l'effervescence continue du Marais, allées pavées, passages, arbres verts et fleurs déci delà... Vous êtes bien arrivé...à l'ombre du Village Saint Paul... 

Bienvenu dans la fraîcheur modernisée du CRU, ici la vieille pierre abrite un décor arty avec un choix de mobilier et de matériaux à la carte naturelle : banquettes velours mauve aubergine, tables indus vert olive, poutres plafonds brun gousse de vanille et puis encore quelques banquettes rouge piment ou tomate... Un avant gout de ce que le chef réserve à ses fins gourmets... Car chez CRU, tout est cru, nu ou presque... Salades, tartares, carpacio, cevichés, soupes froides, burratas, poissons, bœuf, veau, légumes... Côté cuit, on se jette sur la côte de bœuf pour une personne I sans doute la plus succulente, la plus copieuse (entre 800g et 1kg !) et la moins chère de Paris (25€ !) I de quoi rassasier les carnivores les plus féroces de la capitale ! 

Et alors me direz vous ?! 

Alors, c'est un 19/20 pour moi ! Car Jérémie Rosenbois, le chef, a fait ses classes chez Ducasse - et ça, quand on vous le dit à la fin du repas, vous comprenez tout de suite le pourquoi de toutes ces étoiles dans les yeux de vos amies et voisins de table !
Tradition, classiques, créativité et surtout l'exploration autour des épices venues d'ailleurs, le CRU dévoile des saveurs nouvelles. Le cru renaît et révèle une seconde nature par la maîtrise de Jérémie : subtile, fin. Une irrésistible alternative aux éternels sashimi/sushi ou autres salades italiennes de saisons en cet période estivale ! 


For the dining room and terrace part, Nina Mouly I the manager I inspires the place with that one of a kind of charm, energy and enthousiasm that win all the suffrage... Unassuming but omnipresent, expert and connoisseur, when Nina gives advise on wines and tells you about the menu, undoubtedly, she knows what she's talking about and you don't need to wait long to get your wishes to come true !

Not only the table service is impaccable form A to Z, but the waiter team is so much cool and courteous that they even become appealing. 

Côté salle et terrasse, Nina Mouly I le manager I insuffle au lieu le  genre de charme, d'énergie et d'enthousiasme qui remportent tous les suffrages... Discrète mais omniprésente, experte et connaisseuse, quand Nina vous conseille un vin ou vous explique la carte, nul doute, elle sait de quoi elle parle et rien ne se fait attendre !

Un service impeccable de A à Z avec en prime une équipe sympathique et courtoise qui en devient presque attachante.


So, I will definitely come back and come back again and again and again untill I have tasted the whole menu ! And no need to beg me for that ! 

Alors, moi j'y retournerai et y re-re-retournerai pour goûter toute la carte ! Et pas besoin de me faire prier !

3 comments:

  1. Manque plus que l'adresse!:)

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  2. Poulette,
    Un petit coup de google et hop...
    Village Saint Paul, 7 rue Charlemagne, Paris 4
    Xoxo

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  3. super ton post ! ça donne envie ... merci.

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