Wednesday, February 10, 2010

My last culinary experience I which is worth mentioning I happened last week at the SPOON, rue Marignan.
A Parisian address signed by Alain Ducasse opened since 1998 (I know ! I have a few cars behind) in the precincts of the Hotel Marignan.
In this elegant restaurant, Alain Ducasse has fetched "what could appeal to a generation of greedy zappers - currently browsing culture and different desires - and smile at the present time”.
Through out his travels around the world, Alain Ducasse has discovered fascinating "products and techniques" that he wanted "to mix and share".
The result is a multi-ethnic cuisine I with a French tradition background I which key words are freedom and diversity  to take the host along a journey from one land to another while enjoying varied and diverse cuisine. The wines are also rare and rich by their international accents.
The interior design, meanwhile, remembers and highlights gracefully the cultural blends:  China Red, Wengé wood, collectibles and glasses arranged here and there around the place...
3 hours of delicate and gastronimic exception for an unique and mastered tasting experience.
Ma dernière expérience culinaire I qui vaille la peine d'être mentionnée I s'est déroulée au SPOON, rue Marignan. 
Une adresse parisienne signée Alain Ducasse ouverte depuis 1998 (oui ! je sais ! j'ai quelques wagons de retard) dans l'enceinte même de l'Hôtel Marignan.
Dans ce lieu élégant, Alain Ducasse est allé chercher "ce qui pouvait plaire à la génération des gourmands zappeurs - aux cultures et aux envies différentes - et sourire au temps présent". 
Dans ses voyages à travers le monde, Alain Ducasse a rencontré "des produits et des techniques" qui l'ont passionné et qu'il a eu envie "de mélanger et de partager".
Une cuisine multi-ethnique I sur fond de tradition française I où liberté et diversité accompagnent l'hôte dans les contrées planétaires à la découverte de saveurs inconnues diverses et variées. Les vins sont, eux aussi, rares de richesses par leurs accents internationaux.
Le design intérieur, quant à lui, évoque et souligne gracieusement ces mélanges culturels : rouge Chine, bois wengé, objets de collection et verres disposés ça et là...  
Un moment à part pour une expérience gustative unique et maîtrisée de 3 heures.

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